Siitä se sitten lähti

Kun lauantaina, kisojen jälkeen, oli julistettu Turussa, että vuonna 2014 Tampere tekee manserokin hengessä jotain todella hienoa, saatiin maanantaina jo raapia päätä, että mistähän me kaivetaan puheille katetta.

Ajatuksia heiteltiin ympäriinsä, joskus hieman organisoidummin ja useimmiten hyvin vapaamuotoisesti. Lopulta Pirkanmaan miehistöviikonloppu Bågaskärissä ja marraskuun miehistökokous kirkasti vision. Vietetään meripelastusviikonloppu, jossa kilpailu on vain yksi – hyvin merkittävä – osa. Viikonloppu jossa koko perhe voi olla mukana, ei vain mepettäjä, olipa hän äiti, isä tai joku lapsista.

Aikomuksenamme on yrittää saada meripelastajille vuotuisen koulutusristeilyn lisäksi myös toinen vuotuinen tapahtuma meripelastustaitokilpailuiden yhteyteen. Sellainen tilaisuus, jossa harrastajat näkevät toisiaan ja tuttuja, joita näkee harvakseltaan tai ei edes joka vuosi. Sellainen tilaisuus, jossa tutustuu uusiin samanhenkisiin ystäviin. Sellainen, josta kotiyhdistyksissä kerrotaan vielä jäljestäkin.

Tavoitteet on asetettu korkealle ja töitä on tehty ja tehdään hiki hatussa joka päivä, että viikonloppu onnistuisi. Töitä riittää, rata halutaan Tampereen keskustaan, majoitus halutaan aivan radan viereen, iltajuhlat halutaan lähelle.. Lisäksi Tampereella on Rock-futiksen SM-kilpailut, ilmeisesti 4 (!?) juoksutapahtumaa ja ties mitä muuta samana viikonloppuna.

Ratamestari ja rastivastaavat hiovat tällä hetkellä kuvioitaan. Meidän tapahtumahenkilöt hoitavat yhteistyökumppaneita ja käytännön järjestelyitä. Monta asiaa onkin saatu jo kuntoon ja lyötyä lukkoon. Ja meidän tiedotusosasto – minä – yrittää saada teitä lukijoita tulemaan Tampereelle, koska ilman teitä ei ole tapahtumaa. Ja ilman tapahtumaa ei ole kivaa.

Tervetuloa Tampereelle näin tiedotusosaston syövereistäkin! Nautitaan kisoista ja hyvästä seurasta koko viikonloppu.

-jasmo